red currant ice-cream



we already told you that we can´t get enough ice-cream, right?!
so here you go for another one! this time with red currants instead of figs. laura´s lovely father gave us such a nice present...an ice-cream maker! so of course we had to test it and make more ice-cream immediatly :) it was so good and the white chocolate made it even more delicious. have you heard that people with a histamine-intolerance can tolerate white chocolate? do you have experiences with that? since we read about it, laura always tries to eat a little bit white chocolate and so far she feels pretty well.


ingredients:
500g red currants (fresh or frozen
400g curd
200g heavy cream
white chocolate for decoration
ca. 140g sugar (depends on your own taste of sweet)

puree the berries and strain them with a food mill or sieve. add the sugar to the fruit pulp. mix together with the curd. whisk the heavy cream and stir in the curd-fruit-mix (taste, if it's sweet enough). fill everything into an ice maker. when the ice-cream is done, serve them in some nice glasses and garnish with some pieces of white chocolate chunks.




german translation
von unserer eiscreme-sucht haben wir euch ja mittlerweile schon erzählt...hier ist also schon das nächste rezept! diesmal allerdings mit roten johannisbeeren, anstelle von feigen. laura´s vater hat uns netter weise eine eismaschine geschenkt, die wir natürlich sofort austesten mussten...das eis hat wirklich sehr gut geschmeckt und mit der weißen schokolade on top war es einfach perfekt! wir haben euch ja bereits erzählt, dass wir jetzt schon öfter gelesen haben, dass histaminintolerante event. weiße schokolade vertragen. hat jemand von euch damit schon erfahrung? laura versucht jetzt jedenfalls immer öfter ein bisschen weiße schokolade zu essen und bisher bekommt es ihr sehr gut! 

zutaten:
500g rote johannisbeeren
400g quark 
200g schlagsahne
weiße schokolade zur deko
ca.140g zucker (je nach dem wie süß du es magst)

die beeren pürieren und durch ein sieb oder die "flotte lotte" passieren. den zucker zum fruchtmuß geben. dies zusammen mit dem quark verrühren. die sahne aufschlagen und unter die frucht-quark-masse heben (probieren ob es süß genug ist!).
dann alles in die eis-maschine geben. wenn das eis fertig ist, in schönen schälchen anrichten und weiße schokosplitter überstreuen.
bon appétit!

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